Csere vagy felújítás?

Régi épületben mindig nagy kérdés, hogy az ajtók-ablakok cseréje vagy felújítása a jó megoldás.

Hogyan érdemes kezelni az elöregedett vagy helytelen szigetelést, a vetemedést, kopást, sérüléseket?

Nem feltétlenül javasoljuk minden esetben a cserét, bizonyos esetekben elegendő a felújítás is. Azonban sokan esnek abba a csapdába, hogy azért választják a felújítást, mert

 • null
  szeretnének spórolni a költségeken, 
 • null
  azt remélik, hogy a felújítás kevesebb kosszal és felfordulással jár, valamint 
 • null
  azt gondolják, hogy a felújítás gyorsabban lezajlik, mint a csere.

Sajnos ez a legtöbb esetben pont ellenkezőleg alakul

 • null
  A felújítás általában valóban kevesebbe kerül, mint a csere – kivéve a különleges faanyagokat, extrém körülményeket vagy speciális sérüléseket –, ám ez a munka legtöbbször csak néhány évvel tolja el a csere szükségességét. A hőszigetelés hatékonysága, a műszaki jellemzők várhatóan nem érik el az új ablakokkal vagy ajtókkal elérhető értékeket. Így jó esély van rá, hogy a következő években újra költeni kell a nyílászárókra, a rezsiköltségek pedig magasabbak maradnak annál, mint ami elérhető lenne a csere által.
 • null
  Felújítás esetén bontás ugyan nem történik, azonban ugyanúgy szükség van az előkészületekre és a takarításra, hiszen egyes munkafázisokat mindenképp a helyszínen kell végezni.
 • null
  Csere esetén előre jól tervezhető a munka időszükséglete, ami mindössze pár óra. Felújításnál az ablakszárnyat általában elviszik és visszahozzák, passzítják, közben csiszolás és festés is történik, a zárat is gyakran javítani kell – ezek időigénye több nap is lehet, a festésnek pedig száradnia is kell. Ráadásul a végén a pontos beállításoknál is kiderülhet még plusz feladat. Így általában több időt kell rászánni, és jóval kevésbé tervezhető előre, hogy mikor lesz kész a munka.

Amennyiben nem biztos benne, hogy a csere vagy a felújítás az Ön számára ideális megoldás, keressen minket bizalommal! Szakértőink az adottságokat és az Ön igényeit figyelembe véve korrektül tájékoztatják az egyes opciók előnyeiről és hátrányairól, így Ön minden információ birtokában hozhatja meg a döntést.

Ismerje meg csapatunkat!

Hogyan dolgozunk?

Az ajtók és ablakok cseréjénél sok szempontot kell figyelembe venni ahhoz, hogy a funkcionalitás, a hőszigetelés és a megjelenés is kifogástalan legyen.

A Best Bau csapata sok évnyi releváns tapasztalattal rendelkezik, így Ön biztos lehet benne, hogy mind a felmérés és tervezés, mind pedig a kivitelezés az épület tulajdonságainak és az Ön igényeinek megfelelően fog történni.

A beépített nyílászárók finombeállításait is a legnagyobb gondossággal végezzük, hogy a használhatóság és a szigetelés is ideális legyen.

Kiemelten figyelünk arra, hogy a munka a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza Önnek:

 • null
  mindig pontosan érkezünk,
 • null
  a munkaterületet tisztán tartjuk, 
 • null
  figyelünk arra, hogy bontás esetén a fal ne sérüljön feleslegesen,
 • null
  megrendelőnket korrektül tájékoztatjuk az egyes lépésekről, a becsült időigényről, a felmerülő kérdésekre legjobb tudásunk szerint válaszolunk,
 • null
  a törmeléket elszállítjuk.

Ha bármilyen kapcsolódó kérdése felmerül, forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink készségesen segítenek eligazodni.

Ha pedig már megszületett a döntés, hogy új nyílászárókat szeretne, vagy a meglévőket szeretné kicseréltetni, kérjen egyszerűen ajánlatot pár kattintással, az alábbi űrlap kitöltésével!
Ezt kötelezettségmentesen megteheti, kollégáink pedig keresni fogják, hogy egyeztessenek Önnel a felmérésről.

Milyen előnyökkel jár Önnek az általunk végzett nyílászáró-csere?

A folyamatot teljes egészében ránk bízhatja.

A felméréstől a kivitelezésig, sőt, az esetleges garanciális munkákig Önnek csak annyi a teendője, hogy az igényeiről és az egyes lépésekről egyeztet velünk, és biztosítja a helyszínre való bejutásunkat. Nem kell termékeket keresgélnie, szállítással bajlódnia, műszaki információkat kutatnia.

Télen is kifogástalan munkát végzünk

A közhiedelemmel ellentétben semmi akadálya nincs a téli nyílászáró-cserének. A ki- és beemelés időtartama egy hosszabb szellőztetésnek megfelelő, nem kell napokra elhagyni az ingatlant, vagy attól tartani, hogy lehűlne a lakás. A szigetelés pedig a téliesített tömítőanyagokkal ugyanolyan tökéletes, mint melegebb időben.

Gyártópartnerünk a Hevestherm, melynek termékeit jó szívvel használjuk és ajánljuk

Optimális hő- és hangszigeteléssel, megfelelő fénybebocsátással rendelkeznek, élettartamuk hosszú. Hosszú távon is minimális karbantartást igényelnek, nem vetemednek vagy rozsdásodnak.

1 év jótállás és 5 év gyártói garancia

Az általunk beépített ajtókra és ablakokra 1 év jótállás és 5 év gyártói garancia érvényes.

Csere esetén a fűtési és hűtési költségei akár jelentős mértékben csökkennek

a nyílászárók a hőszigetelés egyik kulcstényezői, márpedig az energiaárak folyamatos növekedése idején ez kritikus szempont lakossági és üzleti célú ingatlanoknál is.

A csere növeli az ingatlan értékét is, ez a jelenlegi gazdasági helyzetben szintén fontos momentum.

Könnyebb eladni az ingatlant

egyre szigorodnak az energetikai előírások, a hőszigeteléssel jobb energetikai besorolásba kerül az ingatlan.

Jobb hangszigetelés érhető el.

A penészesedés valószínűsége csökken a jó hőszigetelés és a megfelelő szellőztetés kombinációjával.

A környezetét is óvja a szakszerű szigeteléssel

csökken az energiapazarlás.

Esztétikus, prémium megjelenés

A Hevestherm termékei nemcsak műszaki szempontból kiválóak, hanem igényes, letisztult, jó megjelenésű a designjuk is.

Javasoljuk, hogy körültekintően válasszon szakértőt a nyílászárók beépítéséhez vagy cseréjéhez!

Győződjön meg arról, hogy már az első egyeztetés és igényfelmérés során is korrekt tájékoztatást és szakszerű válaszokat kap, illetve hogy a beépítendő nyílászárók és segédanyagok jó minőségűek.

A szakszerűtlen beépítésnek vagy cserének a hátrányát nem feltétlenül tapasztalja meg azonnal: A hőszigetelési képesség romlása a szigetelő hab nem megfelelő kiválasztása vagy használata illetve a nem ideális párazárás következtében alakulhat ki. Egy ideig ennek hatása nem érezhető, azonban néhány hónap vagy egy-két év után jelentősen romlik a szigetelőképesség.

Az általunk beépített nyílászárókkal ilyen kockázata nincs!

A Best Bau által használt termékek minden műszaki és esztétikai szempontnak megfelelnek, értékállóak, hosszú távon is megbízható minőséget nyújtanak. A munka pedig szakszerű, gyors és korrekt, ami fejfájást nem okoz, elégedettséget annál inkább.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink örömmel állnak rendelkezésére!