Hidegburkolás mesterfokon – igényes kivitel, remek árak

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a burkolatok adják az otthon lelkét. Akár új ingatlan építéséről, akár felújítási munkálatokról van szó, akkor kezd körvonalazódni a helyiségek valódi arculata, mikor az utolsó csempe- és járólap is a helyére kerül.

A jól megválasztott burkolóanyagok és szakszerűen kivitelezett munkálatok garantálják, hogy a frissen burkolt felületekben hosszú évtizedeken át gyönyörködhetünk és a mindennapi terhelés során is bírni fogják a strapát.

A hidegburkolás összetett, pontos szemeket és precíziós érzéket kívánó feladat, mellyel minden esetben érdemes mesteremberekhez fordulni, hiszen ahhoz, hogy nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontból is tökéletes végeredményt kapjunk, a rutin elengedhetetlen.

Íme, csak néhány a legalapvetőbb burkolási részfeladatok közül, melyek kulcsfontosságúak a perfekt kivitelezéshez:

  • Mélyalapozás készítése: nem csupán a korrekciós burkolásnál kiemelten fontos, hanem frissen falazott felületeknél is! Precíz alapozásra lényegesen könnyebb egyenletesen csempézni.
  • Szakszerű csemperagasztás: a ragasztóanyag megfelelő arányban történő keverése és pontos eloszlatása mellett a burkoló szakemberek a csempézéshez használt ragasztó minőségi paramétereire is odafigyelnek.
  • Fugázás: laikusok számára a hidegburkolás egyik legnagyobb hibafaktorát a fugázás rejti. Amire a leginkább ügyelni kell, az a fugakeresztek beillesztése; egy profi burkoló pontosan tudja, milyen mélységben és távolságban kell elhelyezni őket ahhoz, hogy a burkolás dekoratív és strapabíró legyen.

Kímélje meg magát a felesleges stressztől, az utólagos javítómunkálatok nehézségeitől és költségeitől: csapatunk több mint 2 évtized tapasztalatával, precíz és megbízható szakembergárdával veszi le a burkolási előkészületek és munkálatok terhét a válláról, mindezt jutányos díjszabás mellett.

Nézze meg, miben tudunk segíteni, és vegye fel velünk a kapcsolatot már ma!

Hidegburkolási szolgáltatás-palettánk az alábbiakat tartalmazza:

– klasszikus (hálós) és diagonál járólapozás bel-, illetve kültéren;

  • Klasszikus járólapozás: másnéven párhuzamos vagy hálós burkolási eljárás. Ennek lényege, hogy a járólapokat a falakkal párhuzamosan teszik le. Az egyéni preferenciák mellett a helyiségek adottságai is befolyásolják a kivitelezhetőségét.
  • Diagonál burkolás: a hagyományos járólapozással ellenben, a diagonál esetében a lapok a falakkal 45 fokos szöget zárnak be.

Tipp
Kontrasztos csempék és járólapok lerakásához (pl. az örök kedvenc fekete-fehér kombinációhoz) kifejezetten ajánlott, a végeredmény garantáltan dekoratív lesz!

– falburkolás, csempézés;

A nedves helyiségek széleskörű csempézési lehetőségekkel rendelkeznek: a csempe lerakása nemcsak a falakon, a tűzhely és mosogatópult felett lehet praktikus, hanem minden egyéb olyan felületnél, ahol fontos a gyors és könnyű tisztíthatóság, folteltávolítás. Szakértő csapatunk minden ötletben partner, ossza meg velünk bátran elképzeléseit, hogy a legjobbat hozhassuk ki belőlük szakmai szempontból is!

– fürdőkád- és zuhanytálca-falazás; kiegészítő falazati elemek burkolása

A fürdőszoba és a konyha esetében különösen fontos a páramentesítés kivitelezése, amihez a megfelelő burkolási metódus sokat hozzá tud tenni. Helyszíni felmérésnél célszerű egyeztetni, mekkora felületre terjedjen ki a csempézés (minél nagyobb magasságban javasolt), és a szaniterekről sem szabad megfeledkezni, mint a zuhanytálca, fürdőkád, mosdó- és konyhapult, épített paravánok, süllyesztett falipolcok hidegburkolása. Ossza meg elképzeléseit szakembereinkkel bátran, hiszen az a legfontosabb, hogy hosszú távon is elégedett legyen az eredménnyel!

– lábazati burkolatok kivitelezése;

Az esztétikai szerepnél is lényegesebb a lábazati burkolás védő funkciója: a szélsőséges időjárás, a beázás, a durva külső behatások sajnos az épületek lábazatában is kárt tehetnek, amennyiben a lábazati burkolás nem szakszerű módon zajlik. Spórolja meg a későbbi kellemetlenségeket, és éljen ingyenes helyszíni felmérésünk lehetőségével, hogy egyeztethessük a továbbiakat!

A felsoroltakon túl az alábbi hidegburkolási teendőket is bátran ránk bízhatja:

– lépcsőfeljárók hidegburkolása;

– egyéb hidegburkoláshoz kapcsolódó munkálatok, pl. aljzatkiegyenlítés, szigetelés stb.;

– valamint korábbi, nem megfelelően kivitelezett vagy amortizálódott hidegburkolatok korrekciója, bontása, cseréje.

Hidegburkolás korrekt áron, rövid határidővel, háromszoros garanciával – keressen minket bizalommal!

Ez is érdekelheti, még nem maradt le róla:

3 millió forintos lakásfelújítási/otthonteremtési támogatás

A kifejezetten ingatlanfelújítási munkálatokra vonatkozó állami támogatást még Ön is igénybe veheti, jelen jogállás szerint 2022. december 31-ig van lehetőség a kérelem bedására, ezt a Magyar Államkincstárnál teheti meg. A kérelem mellett az alábbi dokumentációkat kell benyújtani a kincstári ügyintézés megkezdéséhez:

  • a vállalkozási szerződést (mely a kivitelezővel került megkötésre),
  • részletes számlákat az ide vonatkozó anyagköltségekről és munkadíjról,
  • az ingatlanra, valamint a gyermek(ek)re vonatkozó egyéb dokumentumokat.

A támogatás anyag-, illetve kivitelezési költségek utólagos visszatérítésére egyaránt igénybe vehető, 50-50 %-os felosztásban.

A vonatkozó rendelet pontos részletei és a további tudnivalók ezen a linken olvashatók.